Η ιστορία

Η γέννηση της διαδικτυακής τηλεόρασης!

Ήταν το 1999 όταν ο μετέπειτα δημιουργός του Tvonline αποφάσισε να «πειραματιστεί» μέσα από την τότε ιστοσελίδα του με θέμα την τεχνολογία, προβάλλοντας μία εκπομπή στο διαδίκτυο! Η δοκιμή ήταν πετυχημένη και τα σχόλια του κόσμου ενθαρρυντικά!

Το 2003 ήταν η ημερομηνία γέννησης της ιδέας «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ». Ο Άγγελος Διαμαντουλάκης (εμπνευστής και δημιουργός του Tvonline) άρχισε να δημιουργεί την ομάδα που θα στήριζε την προσπάθεια και που θα βοηθούσε στην υλοποίηση της. Οι πόρτες όμως «ερμητικά κλειστές»… καθώς οι περισσότερες εταιρίες που απευθύνθηκε για συνεργασία στην νέα εποχή του έδιναν την απάντηση «ποιος θα μπει στο διαδίκτυο για να δει βίντεο;».

Ο Άγγελος δεν απογοητεύτηκε κι αποφάσισε να βαδίσει μονάχος στον δρόμο για την αλλαγή του διαδικτύου! Έτσι ξεκίνησε να φτιάχνει μια ομάδα γεμάτη από νέους-ταλαντούχους ανθρώπους, πλημμυρισμένους με όρεξη, φαντασία και δημιουργικότητα.

Η ονομασία Tvonline ήταν μικρή κι εύκολη με αποτέλεσμα να κερδίσει γρήγορα την «μάχη» από άλλα υποψήφια ονόματα. Η κατοχύρωση έγινε, η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε, το studio ετοιμάστηκε, τα φώτα άναψαν και η πρώτη διαδικτυακή τηλεόραση ήταν πλέον γεγονός!

Η πρώτη εκπομπή ήταν η «TechTime», εκπομπή αφιερωμένη στην τεχνολογία με έντονο χιούμορ και παρουσιαστή τον ίδιο τον δημιουργό του Tvonline , τον Άγγελο Διαμαντουλάκη. Η εκπομπή αγαπήθηκε όσο λίγες στο διαδίκτυο και μετρούσε περίπου 900.000 θεατές σε κάθε επεισόδιο!

Το πρόγραμμα του Tvonline ήταν στην αρχή νεανικό με εκπομπές μουσικές, τεχνολογίας, κινηματογράφου αλλά και αθλητικές να γεμίζουν το καθημερινό του πρόγραμμα. Οι δημοφιλέστερες από αυτές ήταν η εκπομπή «TechTime», η εκπομπή «Cinemafans» εκπομπή αφιερωμένη στον κινηματογράφο, η εκπομπή «Χωρίς Βύσμα» με θέμα την ανεξάρτητη ροκ σκηνή της χώρας και το «Αθλητικό Μαγκαζίνο» με ειδήσεις και συζήτηση γύρω από τα αθλητικά γεγονότα.

Το πρόγραμμα του καναλιού όμως δεν είχε μόνο εκπομπές. Πολλά ρεπορτάζ, ντοκιμαντέρ, και σειρές έδιναν στους θεατές ένα πλούσιο θέαμα!
Το Tvonline λειτουργούσε με κανονικό πρόγραμμα, καθημερινό και φυσικά έδινε την δυνατότητα στον κόσμο να παρακολουθήσει το πρόγραμμα που ήθελε σε μαγνητοσκόπηση, οποιαδήποτε στιγμή της μέρας.


Το Tvonline είχε γίνει πλέον το μοναδικό Ελληνικό site που πέρασε τα σύνορα και άνοιξε τον δρόμο για το σημερινό -γεμάτο βίντεο- διαδίκτυο!